Dynamic Tennis clinic in Nootdorp..

Vanochtend is de eerste Dynamic Tennis clinic van Nootdorp gegeven. Uiteindelijk in de sporthal van RKDEO, aangezien de Jan Jansenhal gebruikt werd voor schoolgym. Initatiefnemer Jan van den Berg heeft de sport meegenomen uit Gelderland, waar het erg populair is, en hoopt op een kickstart in onze regio. “De dichtsbijzijnde dynamic tennis club die ik heb kunnen vinden, bevindt zich in Moerdijk”, laat Jan desgevraagd weten.

Dynamic tennis dankt zijn ontstaan aan het feit dat sportbonden in de jaren 1980 het jonge kind als sportdeelnemer gingen ontdekken. Dit gebeurde onder andere bij tafeltennis, maar voor heel jonge kinderen is de tafeltennistafel te hoog, en dus werd besloten om de principes van de sport enigszins uit te vergroten en hem op iets grotere schaal op een badmintonveld, met het net bijna op de grond, te spelen. Daar liggen de wortels van dynamic tennis. Inmiddels een volwaardige sport met duizenden beoefenaren in Nederland. Hierbij zijn de senioren in de meerderheid. Elementen als de lichte materialen, het feit dat de sport makkelijk aan te leren is en weinig blessuregevoelig, spelen hierin natuurlijk een rol. Bovendien wordt de sport met name overdag beoefend, dit in verband met de beschikbaarheid van sportzalen.

Dynamic tennis wordt gespeeld door duo’s met speciale lichte rackets die overbelasting van schouders en armen voorkomen. De bal is van foam en het speelvlak is een badmintonveld. De regels zijn afgeleid van de bekende tafeltennisregels; een game gaat tot 21 punten en de service wisselt om de vijf punten. De deelnemers aan de clinic waren al snel enthousiast bezig. Het stuiten van de bal voor de onderhandse service vroeg eerst wat gewenning, maar men kwam al snel lekker op gang. Jan van den Berg is gepensioneerd en opereert onder de vlag van de SWOP. Hij werd in de clinic bijgestaan door zijn echtgenote, volgens hem degene die pas echt fanatiek is. “Zij zou een goede coach zijn”, merkt hij glimlachend op. Volgens Jan heeft de sport veel potentie, ook in onze regio. Het is een gezonde manier van bewegen voor met name wat oudere mensen. Hij kijkt voorzichtig naar de toekomst en wil de clinics voortzetten. Wie weet wat daar allemaal uit kan ontstaan … Voor nu is het hem echter genoeg om “gewoon lekker te spelen”.

Dynamic Tennis Nootdorp
Geschikt voor iedereen....